Goethe-Institut İstanbul’a bina yazısı verdim, mutluyum!

Bence tarihi binaları kullanan bütün kurumlar, sitelerinde binalara dair bilgi veren yazı paylaşmalı, binanın girişine bilgi, QR Code vs. asmalılar.

Umarım bir gün. 

Bunu şu andaki kültürel zihniyetimizden çok beklemiyorum ama görürsem de çok hoşuma gidiyor. Şişli Belediyesi bazı şöhretli binalarının yer aldığı bir site yaptı. istiklal Caddesi’ndeki bazı binalarda, kimi zaman çalışmayan ve genel geçen bilgiler barındıran ama yine de muhakkak orada oluşu önemli olan QR Code’lar var. Beyoğlu Belediyesi yapmış olmalı. 

ŞAŞIRMIŞTIM

Goethe-Institut’ün Beyoğlu’nda içinde bulunduğu Vernudaki Apartmanı‘nı merak ettiğimde “Ne olsa onlarda bilgi vardır hatta sitelerinde paylaşmışlardır” gibi bir pozitif bir önyargım vardı. Ama baktım, yoktu. Şaşırdım. Hatta bunu yazıda da paylaştım.

ÇEVRİLEN İLK BİNA YAZIM ALMANCA OLDU

Yazı yayımlandıktan sonra Goethe Institut İstanbul ‘dan arayıp yazıyı kullanma ve Almanca’ya çevirme konusunda izin istediler. “Tabii ki” dedim. Hem ilgilerine sevindim hem de bir bina yazısını Almanca görmek benim için hoş olacaktı. (İlk İngilizce görürüm sanıyordum. Kısmet.) Ve yayımladılar.

Türkçe ve Almancası var sitelerinde. Başta binaları hakkında bir metin paylaşamamış da olsalar sonradan bir metni gördüklerinde ona gösterdikleri ilgi ve özen o kadar kıymetli ki. Sevindiğimi ve takdir ettiğimi söylemeliyim. Darısı daha çok binanın başına, şansına…

 

BU YAZIYI PAYLAŞIN:

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on facebook
Facebook
Henüz yorum yapılmamış.

Bir yorum yazın

Büyükada'nın Yaşlanmayan Modernleri
Hasan Çalışlar Arşivi

Çok sevdiğim mimar Hasan Çalışlar’ın, Instagram’da oluşturduğu ve “Büyükada’nın Yaşlanmayan Modernleri” adını verdiği arşivine, bundan sonra sitenin bu bölümünden ulaşabileceksiniz.